Höstbrev från BioNema

Vi vill börja med att be om ursäkt för en urusel säsong vad gäller framför allt Nemaslug. Så som vi hoppats och trott på att det skulle lösa sig men det vara bara att ge upp till slut. 

Nematoder mot öronvivelNemasys L till 100 kvm, kan vi erbjuda och skicka omgående. De nematoderna är aktiva så länge marken är över +4 grader. Öronvivelns larver övervintrar och börjar äta på växtrötterna tidigt på våren, tidigare än växten kommit igång. Växten står helt värnlös och har ingen möjlighet att läka de skador som de åstadkommer. Alunrot, kärleksört, smultron och jordgubbar är exempel på växter som larverna är svåra på. Köpa öronvivel

Bladskadorna som syns på de vackra höströda bladen är öronviveln, skalbaggen, som åstadkommit.

Är du en lycklig trädgårdägare som har klarat dej från "mördarsniglar" och öronvivel, var uppmärksam på de växter du tar hem. Vi vill rekommendera att skaka bort all jord och gå igenom den noga eller lägg jorden i en plastkasse och förslut, så du inte tar hem skadedjur. Vi ser tydliga skador av öronvivel på plantor i butiker som ska ut till kund och på plantmarknader. Öronvivel är en skalbagge som inte har vingar men kvicka ben, på några års sikt har man de i hela grannskapet. 

"Bättre att förekomma än att förekommas" gäller här!

/userfiles/image/slug-eggs-300x199.png