Köp- och leveransvillkor

När du beställer varor från Bionema.se bekräftar du att du har läst, förstått och accepterat de köpvillkor som följer nedan.

Leveranssätt

Vi skickar beställningar med PostNord My pack collect

Nematoderna är levande organismer som inte bör utsättas för minusgrader eller temperaturer över + 30 grader vilket kunden måste ta i beaktande vid beställning.

När varan levererats till kunden, är det kundens ansvar att se till att varorna tas om hand på bästa sätt.

Bionema ersätter inte för skador som uppkommit efter avisering eller leverans. Kunden bör förvissa sig om att kunna ta emot varan i anslutning till leverans, dvs. avisering eller postutdelning.

Betalningsalternativ

Kortbetalning / Klarna
Vi accepterar betalningar från de vanligaste typerna av kort:-VISA och MasterCard. Alla köp kopplas till Klarnas (https://www.klarna.com/se) säkra betalserver vilket betyder att Dina kortuppgifter endast går till Klarna och till inlösande bank. Överföringen av information är krypterad med SSL-Secure Socket Layer-128 bitars kryptering. Webbutiken kan inte ta del av Dina kortuppgifter vilket ökar säkerheten för dig som kund.
- Internetbank / Klarna
Ditt köp kan betalas direkt via Internetbank för dig som är kund hos Swedbank eller Handelsbanken. Dina kortuppgifter endast går till Klarna och inlösande bank. Överföringen av information är krypterad med SSL-Secure Socket Layer-128 bitars kryptering.

- Faktura / Klarna
Betalningsvillkor: 14 dagars betalningstid. Påminnelseavgift: 50 kr. Dröjsmålsränta: 8% plus Riksbankens internbankränta räknat på årsbasis, dvs ca 1% per månad. En fakturabetalning innebär att köparen lånar pengar för att betala en vara, tills dess att varan är betald. Om du väljer faktura som betalning görs därför en kreditupplysning på ditt personnummer, för att kontrollera din kreditvärdighet. Du får direkt svar på om ditt köp beviljas eller ej. Ett nekande besked kan bero på flera saker och står utanför shopens kontroll. Du kan då alltid välja ett annat betalningssätt för att betala dina produkter.

Leveranstid

Vi försöker leverera så snabbt som möjligt, inom en vecka ska varan finnas hos kunden. Vi skickar bara måndag tisdag och onsdag för att inte riskera att nematoderna blir liggande över helgen.

Under mycket varma perioder under sommaren eller vid sträng kyla vintertid kan leveranstiden bli längre då nematoderna är levande organismer som inte bör utsättas för temperaturer över + 30 grader eller frysa. 

Frakt

Eventuell fraktkostnad för en beställning debiteras efter den faktiska vikten, detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan.

Reklamation och returrätt

Vi garanterar att de nematoder vi skickar är i gott skick. 

Returer är inte möjliga då nematoder är färskvara. Vår garanti gäller inte resultatet av behandling med våra nematoder. 

 För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

Skador på paket och ej uthämtade paket

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till transportören, PostNord. Hämta inte ut ett skadat paket!

Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till transportföretagets hantering, skall du kontakta de och göra en skadeanmälan.

Om eventuell tvist med PostNord eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.

Personuppgiftslagen

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

Avisering

Det mobiltelefonnummer eller den mailadress du anger i kassan kan komma att användas för avisering av leverans eller övrig kommunikation som rör din order.

Priser

Priset som gäller är det som finns angivet i prislistan den dag kunden gör sin beställning.

Alla varor anges med pris inklusive moms. Moms ingår i priset med f.n. 25%.

Returer

Produkterna innehåller levande organismer och bör förvaras svalt. Detta gör att returer inte är möjliga. Samma dag som varan skickas meddelar vi internetkunder via e-post och övriga kunder meddelas vid beställning. Vi skickar måndag – onsdag.

För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer.

Ångerrätt

Vid distansavtal om varor och ickefinansiella tjänster har du inte ångerrätt om:

varan på grund av sin beskaffenhet inte kan återlämnas.

Detta gäller köp av nematoder:

Kunden har rätt att ångra ett köp av nematoder, såvida inte varan redan har skickats.

På övriga produkter på vår hemsida gäller 14 dagars ångerrätt