Nemaslug® mot Sniglar  

 - giftfritt effektivt ofarligt, bekämpar sniglarna på naturens eget sätt 

Miljoner små trädgårdsmästare - till Er tjän

                         

Köpa  Nemaslug®

Nemaslug® är en unik produkt som ger överlägsen effekt i jämförelse med andra snigelbekämpningsmetoder i marken.

Nemaslug®  kan användas i bekämpning mot vuxna sniglar  "norska metoden" genom att man samlar in vuxna sniglar och lägger i t.ex ett   durkslag och doppar ner de i uppblandad nematodlösning en stund så nematoderna kan gå in i sniglarna och sedan klipper isär de nematodinfekterade sniglarna och lägger ut som bete till andra   sniglar. Viktigt att man lägger snigelbetena fuktigt då nemtoderna annars torkar ihjäl.

Nemaslug®    "Grötmetoden"    Klicka här:

Nemaslug® är baserad på nematoden Phasmarhabditis hermaphrodita som angriper många olika snigelarter

           

           Fördelar för användaren: 

  • Ger en hållbar långsiktig kontroll av sniglar.​

  • ​​Effektivt, snabbt resultat 

  • Resultatet påverkas inte av regnigt väder.

  • Både sniglar och nematoder trivs i fukt

  • Inga resthalter eller karenstider. 

  • Kan användas i alla grödor inklusive ekologiska.

Nemaslug® är specifiserad på sniglar och ger ett skydd mot de flesta vanliga sniglar i fält.

Nemaslug® kan också angripa de jordlevande sniglarna.

Nemaslug® innehåller nematoder som befinner sig i deras mest aktiva fas för att angripa sniglar. Dessa insektsparasitära organismer söker aktivt upp sniglar och letar sig in i de genom naturliga öppningar. När snigeln är angripen av nematoderna upphör näringsintag inom några dagar och den drar sig från grödan och kryper ner i jorden och dör ungefär en vecka senare. Nematoderna reproducerar sig inuti snigeln och en ny generation unga aktiva nematoder kommer ut och söker upp nya sniglar.

Nemaslug® innehåller nematoder av arten Pharmarhabditis hermaphrodita (mikroskopiskt små rundmaskar) som har hittats naturligt i bl a Norge och används mot de sniglar som finns nere i marken. De allra flesta sniglarna hittar du under jorden, hela 90%. Nemaslug ger bra effekt under ca. 6veckor 

Nematoderna vattnas ut och kryper ner i jorden, där de aktivt uppsöker sin värd genom att följa ämnen som sniglarna utsöndrar. Sniglarna angrips genom naturliga kroppsöppningar och nematoden frigör en symbiotisk bakterie, Moraxella osloensis, som inom några dagar dödar snigeln. Efter förökning i den angripna snigeln, vandrar nya infektiva nematoder ut och uppsöker nya mål.

Så länge det finns sniglar förökar sig nematoderna och fler sniglar kan infekteras.

BASF packar alltid dubbla mängden nematoder. Detta för att säkerställa att våra produkter ska, med råge, innehålla tillräcklig mängd nematoder. Det är sedan upp till dig som kund att noggrant följa råd och tidpunkt.

Ekologisk odling 

På Nemaslug och Nemasys produkterna finns följande:
Produkten kan användas i ekologiskt lantbruk, enligt RCE n° 834/2007.


RCE n° 834/2007 är ett dokument runt ekologisk produktion i EU där man fört samman gamla regler och olika nationella regler till ett regelverk vad som accepteras inom ekologiskproduktion i EU.
Regel skall också bidra till att minska hinder för ekologiska varor och tjänster och skall samtidigt göra import från tredje land möjligt om de uppfyller 834/2007.

Unga och marklevande sniglar gör stor skada på rötter och rotknölar ( här potatis) i jorden

-Trestegsprogram vår storsäljare

För att få bästa effekt rekommenderar vi er att vattna ut Nemaslug var 6:e vecka enligt vårt

" 3-stegsprogram". Vi skickar Nemaslug till Er i rätt tid hela snigelsäsongen, ni behöver bara beställa en gång på våren. Effektiv och metodisk snigelbekämpning till ett lägre pris!

-Användning

Nemaslug är lätt att använda. Nemaslug blandas ner i kallt vatten och kan vattnas ut med vanlig vattenkanna. Behandling kan påbörjas så snart marktemperaturen överstiger + 5º C. Bionema tillhandahåller Nemaslug i förpackningar för 40 kvm, 100 kvm och 1000 kvm

-Produktförvaring

Nemaslug innehåller levande nematoder och bör användas innan bäst-före-datum på förpackningen. Nemaslug har minst en veckas hållbarhet vid leverans. Nematoder ska förvaras som kylvara. Nematoderna dör om de utsätts för uttorkning, solljus, minusgrader eller temperaturer över 30 °.

Tänk på att inte beställa om väderprognosen visar på en torr och varm period närmsta veckorna

 

LÄR KÄNNA SNIGELN 

  Skadebild  

  + Leta efter oregelbundna hål med jämna kanter på bladen.​​​​​​ 

  + Slem i närheten blir bevis på deras härjningar.​​

  + De är särsilt förjusti saftiga plantor som kan

     bli helt förstörda på en enda natt om de får härja fritt. 

  + Om inte dina frön verkar ha grott kan sniglar

     har slukat de groende plantorna under jord.

2022-03-17

Hos mig är det fortfarande tjäle i backen och jag har inte börjat lätta på täckmaterial och löv i odlingsbäddarna ????så sniglar har jag inte sett ännu.

Brukar vattna ut nemaslug i maj.

Gör även den norska metoden och samlar in sniglar och lägger i nemaslug-bad och sätter ut dem (efter halshuggning) på platser där jag vet att det väller upp sniglar vid regn.

Jag kollar in hemsidan och ser när det går att beställa. Tack vare nemaslug kan jag odla mängder med goda grönsaker till mig och maken och barn och barnbarn, som lär sig villigt.

Har varit en andningsventil under corona-karantän och nu en paus från krigsrubriker.

Hjärnan behöver framtidstro.

På återhörande

Christina

Tack va´ bra, det är ju bra om man kan hålla 6 veckorsintervallen så det ger bästa möjliga effekt. Och effekt gör det, jag har köpt nematoder av Er i många år och skillnaden är markant där man behandlar.
Tack än en gång för snabbt svar och bra service!
Mvh Helena
(Apropå en leverans-skadad förpackning)

 

Hej
Har använt Nematoder flera år och resultatet har varit mycket bra.
Från början plockade jag 20-30 sniglar varje kväll (andra har det
värre) iår har jag hittat en snigel allt som allt. Den stora boven har
nog varit en jättekompost som grannen har på sin tomt, men jag har
kommit överens med henna att jag använder mina Nematoder i hennes
kompost.

Jag är en mycket nöjd kund, trots förra årets leverans trassel.

Med vänlig hälsning
Kenth 

Skövde

 
Hej
Glupska otrevliga och många. - Jag har under några år terroriserats av “mördarsniglar” och det så illa att jag tänkt ge upp min lilla odling. Under försommaren köpte jag en dos nemaslug och tyckte nog att det gav visst resultat så jag kostade på mig en dos till i augusti. Nu kan jag nog summera året och påstår att det är mycket färre sniglar nu, nästan helt tomt. Helt klart verksamt hos mig som hobbyodlare.
 
Vänliga hälsningar
Lennart
Saltsjö-Boo
 

 

Jag prövade era nematoder förra året och vi fick en markant sänkning av antalet sniglar! Jag är jätteglad! Men jag känner att jag skulle vilja plussa på med ännu en förpackning. Är det möjligt? En start med en förpackning för 100 kvm och sedan 3 förpackningar för 40 kvm. Kostnad? Jag fick en rekommendation att man har ett vattenbad med nematoder i som står i ständig skugga nära de platser där man har som värst infektion av sniglarna som jag prövade. Man letar reda på en eller ett par sniglar som man klipper av på hälften och matar ner i vatten-badet varje dag. De kannibaliska mördarsniglarna kommer då och äter de döda sniglarna i badet och blir på så sätt infekterade med nematoder. Så förutom att jag vattnar ut nematoderna så har jag dessa vattenbad ståendes lite runt om i trädgården. Vips har jag gått från att plocka tusen sniglar i timmen till att knappt se dem och jag får ha mina grönsaker i fred!!!!!!!!!! Jag bor på en tomt nära en stor blöt skog så jag får nog slåss mot sniglarna resten av livet. Men livet blev väldigt mycket lättare med nematoder. Att tänka på komposten var ett gott råd så det blir ett vattenbad där också.
Tacksam om jag kan få ett snabbt svar. Prövade att ringa men det svarade inte hos er så därför prövar jag även att skriva.
 
Mvh Ewa-Britt
 
Hej Susanne!

Här kommer en positiv reaktion
Vi har gjort ett par behandlingar (+PLOCKA, PLOCKA, PLOCKA ) och vi har
mindre hos oss än vad grannarna över vägen har,
som bara har plockat.

Ha en fortsatt bra dag.
MVH
Anders 
 

  Genom att vattna ner Nemaslug kan man ta kål på

  många sniglar redan i marken och på det sättet slippa

  en del av det tvivelaktiga kvällsnöjet att plocka

  sniglar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bild nedan: Infekterad snigel, lägg märke till "puckeln"